Webinarserie 'Komt een tolk bij de dokter'

Tolken worden regelmatig ingezet bij consulten van huisartsen. Dit vergt verschillende vaardigheden en kennis van de tolk. In 6 avonden leert u over de meest voorkomende pathologische deelgebieden: Maag- & darmklachten, KNO- & griepklachten, Psychische en psychosomatische aandoeningen, kinderziektes, geslachtsziektes & voortplanting en suikerziekte & levensstijl.

Tolken voor huisartsen vergt verschillende vaardigheden en kennis van de tolk.  Een huisarts vraagt niet voor niets of een pijn drukkend, brandend, zeurderig of snijdend is, of of de ontlasting slijmerig, bloederig, gelig of groenig is. Het antwoord is bepalend voor de volgende vraag en uiteindelijk ook voor de diagnose of beslissing om al dan niet door te verwijzen naar een specialist. Een goede vertaling is daarom van cruciaal en soms zelfs van levensbelang. Deze zesdelige webinarserie gaat in op veelvoorkomende pathologische deelgebieden waarover de tolk het nodige behoort, te weten.

De webinarserie omvat zes lezingen die tevens los van elkaar geboekt kunnen worden. De webinars worden gehouden van 20:00 tot 22:00 uur (time converter) op de volgende data:

Donderdag 23  mei 2019 KNO- & griepklachten
Griep, hoesten, hoofdpijn, keelpijn, oorpijn, oogontsteking, hooikoorts, verkoudheid, allergie

Woensdag 19 juni 2019: Kinderziektes
Bloedneus, waterpokken, wormen, luieruitslag, darmkrampjes, hoofdluis, bof, rode hond, mazelen

Donderdag 11 september 2019: Maag- & darmklachten
Maagzuur, maagzweer, galstenen, spastische darm, winderigheid, obstipatie, diarree, aambeien, overgeven

Woensdag 18 september 2019: Suikerziekte & levensstijl
Diabetes type 1 en 2, hoge bloeddruk, cholesterol, overgewicht, voeding, roken 

Woensdag 9 oktober 2019: Psychisch(somatische) aandoeningen
Somberheid en depressie, slaapproblemen, stoppen met roken, overspannen, burn-out, hyperventilatie, angst & spanning, alcoholisme, andere verslavingen

Woensdag 20 november 2019: Geslachtsziektes & voortplanting
Soa’s (chlamydia, aids, herpes, etc.), vaginale afscheiding, voorbehoedsmiddelen (pil, spiraaltje, vaginale ring, prikpil, etc.), menstruatiepijn, sterilisatie, blaasontsteking.

 

Per webinar leest u een reader van ongeveer 10 bladzijdes. U downloadt de readers vanuit uw KTV-account.

In iedere reader zijn er specifieke woorden gearceerd. U kunt ervoor kiezen om van deze woorden lijsten te maken en te vertalen naar uw werktalen. Dit is een optionele opdracht; u hoeft de lijsten niet naar KTV toe te sturen.

Hugo Bakker is sinds maart 2013 waarnemend huisarts in de praktijk van Rob Jansen bij Medisch Centrum te Cleeff in Haarlem. Daarnaast is hij werkzaam als huisarts voor asielzoekers bij de gezondheidscentra voor asielzoekers (GCA) in Alkmaar en Katwijk. Naast de patiëntenzorg is Hugo Bakker actief op onderwijsgebied.

  

Contacturen

12

Competentie

Tolkcompetenties

Voorbereiding

10 bladzijdes lezen per webinar > 3 pe

Totaal te registreren pe-punten

15

 Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Data: 23 mei, 19 juni, 11, 18 september, 9 oktober, 20 november    |    Tijdstip webinars: 20:00 - 22:00 uur

Webinars
Webinars zijn interactieve presentaties (live), die meestal ondersteund worden door een PowerPoint op uw scherm. Tijdens een livewebinar kunt u schriftelijk vragen stellen aan de spreker.

Uiterlijk 24 uur voor de start van het eerste webinar ontvangt u een e-mailbericht waarin de registratielinks voor de webinars van de serie worden vermeld. U ontvangt dus per webinar een afzonderlijke inloglink.

Opname
U ontvangt uiterlijk 24 uur na elk livewebinar de opname en kunt deze gedurende 7 dagen afspelen vanuit Mijn KTV > Cursussen.
Tijdens de opnames kunt u géén vragen stellen aan de spreker.

Evaluatie en certificering
Voor de verstrekking van een certificaat c.q. toekenning van pe-punten is het vereist dat u
1) elk livewebinar volledig volgt óf achteraf de opname volledig bekijkt; én
2) het evaluatieformulier invult. Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Cursussen. 

Tussentijds opslaan van uw evaluatie
U kunt het evaluatieformulier na ieder onderdeel van de serie bijwerken en tussentijds opslaan. Na het laatste webinar vinkt u onderin het formulier aan dat u klaar bent en het formulier wilt verzenden.

Wat heb ik nodig om een webinar(opname) te bekijken?
Om een webinar of opname te kunnen beluisteren/bekijken, heeft u slechts een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) of een headset nodig. LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars.

 

 

"Zeer leerzaam."

"Een heldere cursus, gegeven op een prettige manier."

"Webinar waarbij de trainer heel erg gestructureerd te werk ging. Ook moeilijke termen gelijk uitgelegd in goed verstaanbaar Nederlands. Ik vond het prettig om naar dokter Hugo Bakker te luisteren."

"Toegankelijk voor mensen van buiten de medische wereld, zeer nuttig uitleg van symptomen."

225,00 (excl. 21% BTW)
Datum:
23-05-2019
Locatie:
online
Lestype:
Live webinar
Lestijd:
Avond